PETS DE MONJA

Bon dia famílies!

Primer de tot recordar-vos que durant aquesta setmana heu d'anar acabant tota la tasca que vos vàrem donar: dossiers de català i matemàtiques; preguntes de la prehistòria; resum i tasca d'english. També ja podeu finalitzar el diari personal de castellà.

Avui vos portam una RECEPTA per posar una mica de sucre a la vida!

Ens agradaria molt poder rebre alguna foto de vosaltres durant o després de l'elaboració de la recepta. També ens podeu deixar un comentari per saber si vos han agradat. 
Aquí teniu els correus: 

4t A -Catalina

catalinabf1993@gmail.com

4t B -Kika

xescallull@gmail.com

4t C -Jaume

gomila.jaume5@gmail.com





PETS DE MONJA

pets 

Són unes galetes petites inventades per un pastisser italià que treballava a Barcelona. Les va anomenar "pit de monja" (Petto di monaca) per la seva forma tradicional. 

No queda molt clar com es va produir la derivació de "pit" a "pet" de monja.



Sigui com sigui, el que importa és que el nom és divertit i són unes galetes MOLT bones! També és veritat que poden decebre pel seu "poc" sabor però el gust que tenen és, precisament, el que les fa especials. Un gust suau i delicat a llimona, que les fa màgiques als ulls dels nins i nines!
 


Ingredients

  • 250 g de farina
  • 150 g de sucre
  • 3 ous
  • ratlladura de llimona
 Preparació
  1. Bateu els ous amb el sucre fins que doblin el volum.
  2. Incorporeu-hi la ratlladura de llimona i la farina tamisada. (Sabeu que vol dir tamisar? Cerca al diccionari)
  3. Formeu les galetes amb una mànega de pastisseria i coeu-les a 180 ºC fins que siguin daurades.

VARIANTS:
- Hi podeu afegir una mica de canyella en pols
- Podeu utilitzar sucre morè, que és menys dolç que el blanc.

 BON PROFIT!!!

Recordau que avui també teniu una nova entrada al blog de ENGLISH! Aquí teniu l'enllaç:

Comentarios